Sjelden Mulighet

Her kan du gjøre en fornuftig investering som kan brukes og som svært få andre har. Det dreier seg om en nydelig og meget sjelden engelsk sportsbil – en Jensen 541R 1959. Som alltid med en Jensen, var det en bil langt forut for sin tid.

Verdens første fireseter med skivebremser på alle hjul. Magasinet Autocar erklærte i 1958 at det var verdens raskeste fireseter med en topphastighet på 127 mph/204 km/t. 4-liters Austin rekkesekser med tre forgassere og 150 HK ga uanstrengt motorveikryssing i 140-160km/t.  

Glassfiberkarosseri.

Eiers vurderinger:

Restaurert 1990-93. Sveisearbeider og salmakerarbeide utført profesjonelt. Bilen delvis demontert og alle defekter utbedret. Ingen store arbeider er utført etter 1993.

Deler av rørramme fornyet. All crom er forkrommet. Bilen lakkert i Jaguargrønn. Nytt el anlegg. Nye tepper. Nye bremser. Motor og gearkasse har ikke vært demontert. Ny bakrute. Skinninnredning utført nøyaktig lik original. Nye retro dekk. Nye luftfiltre. Forgassere overhalt. Clutchsylinder og slavesylinder skiftet.

Det er utført årlig vedlikeholdsservice. Siste gang nov.2018 med bl.a. tenning, skiftet bremsevæske, kompresjonstest og smøring.

Bilen er kjørt ca 20-50mil årlig. Kun sommer og lagret i verksted. Siste 10 år ubetydelig brukt. Det står 87000miles på klokke.

Etter det jeg vet er bilen aldri vært kollisjonsskadet. Motor trekker godt og er sprek til å være fra 1959.

Kjente feil: O/D fungerer som frihjul. Slår ikke inn på høyere utveksling. Sideruter bak er noe preget av alder. (kan leveres som del). Dørstopper er defekt. Noen kosmetiske feil som følge av bruk etter 1993.

4-liters Austin rekkesekser.

Prisestimat er 390 000,- as is. Det er få/ingen sammenlignbare omsetninger. Bilen ligger til salgs i England i Classic & Sport Car Magazine januar 2020 for 45000euro. I dette nummer er det også en omtale av Jensen 541R.

Bilen kan være en investering sett i forhold til at det er kun produsert 193 541R. I følge. Jensen Owners Club UK er det ca 90 biler igjen i verden som er i drift eller som er under restaurering.

Årsak til salg: Mange biler. Jensen brukes for lite og har ikke godt av å stå lagret.

OBS! Alle henvendelser rettes til Magnus Jensen, 92208405

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.
You need to agree with the terms to proceed